Binnen fietsen, met buitengevoel
Truebike

Binnen fietsen, met buitengevoel

De Truekinetix Truebike: een revolutie in indoor cycling

Truekinetix had een ambitieuze droom: de eerste gerobotiseerde indoor racefiets creëren die het gevoel van buitenfietsen perfect nabootst. TEKLAB was trots om samen te werken aan dit baanbrekende project, met de focus op de mechanische engineering en prototyping.

TEKLAB’s expertise in de fitnessindustrie

TEKLAB’s ervaring met eerdere fitnessprojecten, zoals de Powerplate, Powerbike en Reflex Training Bike (RTB), was van onschatbare waarde voor de Truebike. De kennis van geruisloze werking en geavanceerde mechanica was cruciaal om een optimale indoor fietservaring te creëren.

Nauwe samenwerking en naadloze ontwikkeling

TEKLAB werkte nauw samen met Truekinetix en alle betrokken partijen om een soepele ontwikkeling te garanderen. De focus lag op het minimaliseren van mechanisch geluid, het selecteren van hoogwaardige materialen en het optimaliseren van toleranties.

Prototype, productie en optimalisatie

Naast de engineering leverde TEKLAB ook een bijdrage aan de prototyping en productie van de 0-serie. TEKLAB Production zorgde voor een efficiënte productie en implementeerde kleine optimalisaties in de maakdelen.

Een bekroonde innovatie

De Truebike is een fraai vormgegeven indoor racefiets van topkwaliteit die een realistische trainingservaring biedt. De fiets won al diverse prijzen, waaronder de Dutch Sports Innovation Award 2019 en de Bike Motion Benelux Award 2019.

TEKLAB’s bijdrage aan de Truebike

TEKLAB’s expertise in mechanische engineering, prototyping en productie was cruciaal voor de ontwikkeling van de Truebike. De samenwerking met Truekinetix resulteerde in een baanbrekende indoor racefiets die de fietsbeleving naar een hoger niveau tilt.

TEKLAB: uw partner voor innovatieve productontwikkeling

Heeft u een idee voor een revolutionair product? TEKLAB helpt u graag met de ontwikkeling, prototyping en productie. Neem contact op voor meer informatie over onze diensten.