Menu

High-tech Engineering van het hoogste niveau

Teklab specialiseert zich al meer dan 20 jaar in productengineering. Wij realiseren en optimaliseren producten waarbij het streven is de verwachting van de klant te overtreffen. Eenmaal gerealiseerde producten kunnen door TEKLAB Production vervaardigd worden. Zo kunnen wij klanten ook bij uitgebreide projecten ondersteunen. 

 

Interview met doelgroep op straat 1 Interview met doelgroep op straat 2 Interview met doelgroep op straat 3
Expertisegebieden
 • Maatwerk behuizing

  Met een maatwerk behuizing kun je vele kanten op. Afhankelijk van de functionaliteit en gewenste uitstraling, kan het geschikte materiaal en de productietechniek gekozen worden.

 • Projectbegeleiding

  Bij grotere, multidisciplinaire projecten, is het fijn een partner te hebben die de verschillende partijen bijeen brengt en het project overziet, milestones bewaakt en behaald. TEKLAB is die partner.

 • Ontwerp

  Een schets wordt een ontwerp in een digitaal bestand en tot slot een werktekening. Afhankelijk van de gekozen productietechniek kan TEKLAB de passende bestanden verzorgen. TEKLAB heeft ervaring met verschillende tekenprogramma’s zoals: Pro-Engineer, Creo en Solidworks.

 • Prototype

  Het is verstandig om eerst een prototype te laten maken, voordat er een grote serie wordt opgestart. Een van de belangrijkste redenen is dat het prototype in de praktijk getest kan worden.

 • Onderzoek

  Voorafgaand aan een ontwikkeltraject doet TEKLAB een nieuwheidsonderzoek en onderzoek naar technische uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid. Op verzoek doen wij ook patentonderzoek en technisch onderzoek zoals flow analysen en sterkteberekeningen.

 • Advies

  Voor klanten die met een specifieke uitdaging zitten op gebied van ontwerp of techniek is TEKLAB een goede sparringpartner. Onze engineers kunnen met een frisse blik en een schat aan ervaring in uiteenlopende branches een project het benodigde zetje geven.

Onze werkwijze

1. Het idee

U hebt een idee of een ontwikkeluitdaging, en heeft behoefte aan een partner die met u meedenkt en helpt bij het verwezenlijken of oplossen ervan. TEKLAB is die partner.

Meer weten

2. Expertise

TEKLAB heeft al bijna 25 jaar ervaring in het uitwerken en oplossen van product-ideeën en ontwikkeluitdagingen. Dit maakt dat wij de perfecte partner zijn in het adviseren van klanten over het meest geschikte materiaal, de beste productietechniek en de voordeligste manier van produceren.

Meer weten

3. Project-
management

TEKLAB kan een onderdeel van een proces realiseren zoals een 3D tekening, een prototype of een sterkteberekening, maar wij kunnen ook het hele proces van idee tot (massa) productie uit handen nemen.

Meer weten

4. Productie

Naast een engineeringsteam beschikt TEKLAB ook over een productieafdeling. In onze werkplaats hebben wij de machines, de ervaring en de kennis om prototypes en kleine series te maken.

Meer weten

5. Resultaten

TEKLAB heeft door de jaren heen aan de wieg gestaan van een groot aantal mooie producten. Zo doen wij veel in tijdwaarneming bij marathons en langs racecircuits, ziet u ons in de openbare ruimtes waar wij o.a.

Meer weten
Ons werk
Een echte eye-catcher

VelopA Easylift+

Een echte eye-catcher

Wil TEKLAB meedenken met de ontwikkeling van de kunststof delen van de Easylift+

Bekijk deze case
Een echte eye-catcher
Vandaal- en vuurwerkbestendige vuilnisbak

ViaBin

Vandaal- en vuurwerkbestendige vuilnisbak

De eerste vuilnisbak die echt tegen een stootje kan.

Bekijk deze case
Vandaal- en vuurwerkbestendige vuilnisbak
Sportbeelden in weer en wind

Sporteye.tv camerabehuizing

Sportbeelden in weer en wind

Een camera die sportwedstrijden registreert en met behulp van slow motion beelden en automatisch opgeslagen samenvattingen een heel goed hulpmiddel bij trainingen is.

Bekijk deze case
Sportbeelden in weer en wind
Tacx Magnum fietstrainer

Een fiets- en loopband in één trainingsapparaat

Tacx Magnum fietstrainer

Een indrukwekkend en mooi vormgegeven loopband die de trainer zowel bij het lopen als bij het fietsen een realistische trainingservaring biedt.

Bekijk deze case
Tacx Magnum fietstrainer