Onzichtbare wand-insert
Kunststof inserts met schroefdraad

Onzichtbare wand-insert

TEKLAB realiseert innovatieve scheidingswand montage inserts

Onze opdrachtgever wenste de ontwikkeling van speciale inserts voor de montage van scheidingswanden. Het betrof de doorontwikkeling van een bestaand eigen concept, met als doel gereedmaking voor massa-productie.

Optimalisatie en productie

De eerste fase bestond uit het optimaliseren en afronden van het voorontwerp. De kunststof insert vereiste ingegoten schroefdraad, met hoge eisen aan stevigheid, slagvastheid en duurzaamheid (conform EU en USA normen). Daarbij was het cruciaal dat het ontwerp geschikt was voor productie door middel van spuitgieten.

De oplossing

Het ontwerp werd zodanig aangepast dat schroefdraad inserts geplaatst konden worden, terwijl de productlossing geoptimaliseerd werd voor massaproductie. De wanddiktes werden afgestemd op het materiaal en de matrijstechnologie, om de gewenste stijfheid, slagvastheid en duurzaamheid te behalen.

Matrijzen en productie

Het ontwerpen en maken van de matrijs werd uitbesteed, met goedkeuring van het ontwerp door TEKLAB. Een eerste serie inserts (FOT’s) werd geproduceerd om de matrijs te beoordelen. Vervolgens vond een kleinserie productie plaats met behulp van een aluminium matrijs, vanwege kostenbeperkingen en mogelijke toekomstige wijzigingen. Voor grotere aantallen is een gehard stalen matrijs noodzakelijk.

Proactieve samenwerking

Door proactief mee te denken met de opdrachtgever, konden de inserts binnen de gewenste tijd worden gemaakt. Dit resulteerde in een efficiënt en succesvol project.

De voordelen van de TEKLAB oplossing:

  • Geoptimaliseerd ontwerp voor massa-productie
  • Hoge stevigheid, slagvastheid en duurzaamheid
  • Geschikt voor ingegoten schroefdraad
  • Efficiënte productie door middel van spuitgieten
  • Proactieve samenwerking met de opdrachtgever

TEKLAB: uw partner voor innovatieve productontwikkeling

Heeft u een product dat u wilt optimaliseren voor massaproductie? Of bent u op zoek naar een innovatieve oplossing voor een technische uitdaging?

TEKLAB denkt graag met u mee. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.