Concept ontwerp

Concept ontwerp

VAN UITDAGING EN IDEE NAAR EEN INNOVATIEVE OPLOSSING.

Concept ontwerp

Concept ontwerp

In de eerste fase van de samenwerking geef je aan waaruit je idee of oplossing bestaat, zo mogelijk geïllustreerd met  schetsen, moodboards  of ander materiaal dat je idee verduidelijkt. Een visie en strategie werkt daarbij sterk richtinggevend.

Als er meer vooronderzoek nodig is, dan kan TEKLAB dat ook (deels) voor je uitvoeren. Op die wijze creëren we samen een sterke start voor de productontwikkeling en product design richting. 

blank blank blank blank

Doel

Tijdens het gesprek gaan we samen met jou een zo concreet mogelijk doel voor je productontwikkeling formuleren. Hiervoor zullen we flink wat vragen stellen, om snel tot de kern van de zaak te komen. 

Creatie en visualisatie van het concept ontwerp

Op basis van deze input gaan we voor je aan de slag, stellen een programma van eisen op en ontwerpen een product concept, dat het best past bij je wensen en die van de markt. Dit concept presenteren we aan jou, en dit kun je vervolgens evalueren (intern / extern).  

Het conceptuele deel van productontwerp wordt veelal ondersteund met handmatige of CAD schetsen. Dergelijke conceptschetsen om een product idee voor te stellen, te pitchen of als overlegbasis zijn daarbij eigenlijk onmisbaar. Veel beter dan woorden alleen.

Heb je hulp nodig om je product idee te visualiseren of om eerste vormgevings-ideeën te krijgen of je merk/product range met een nieuwe sterke vormgeving of beeldtaal te “branden” dan kan het team van TEKLAB je daar prima mee ondersteunen.

De visualisaties helpen op vele fronten. Als voorbeelden:

  • je idee pitchen voor innovatie subsidies of om kapitaal aan te trekken
  • overleg met leveranciers over eventuele productie en productiewijzen
  • als basis om over het project te brainstormen met je team en potentiële klanten
  • soms ook al als teaser inzetbaar naar je toekomstige klanten (maar ben daar heel voorzichtig / selectief mee)

Je product is herkenbaarder en differentieert zich sterker van andere merken als het specifieke stijlelementen heeft. Soms zorgt dat voor een hogere kostprijs of een duurder gereedschap, maar dat hoeft lang niet altijd. Vorm volgt functie blijft een krachtig uitgangspunt, maar de meerwaarde van een visueel sterk en herkenbaar product en de uitstraling daarmee, mag zeker niet onderschat worden.

 

blank

3D ontwerp

Deze conceptfase kan worden afgesloten met een eerste 3D ontwerp en eventueel een prototype op basis van de evaluatie, het testen en de iteraties. Een proof of concept zal daarbij het resultaat zijn. Dit prototype kunnen we meestal in de eigen werkplaats realiseren.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.

Gerelateerde berichten