Maatwerk behuizing
Niet zomaar een huis

Maatwerk behuizing

Wanneer kies je voor een standaard behuizing of een maatwerk behuizing? 

Bepalend voor deze keuze zijn o.a.:  de omgevingsvariabelen, functionaliteit, aantallen, gewenste uitstraling en het te besteden budget.   

Een standaardbehuizing kan interessant zijn bij een kleine serie, beperkt budget en minder tijd.  

Een maatwerkbehuizing  is een uniek ontwerp en verhoogd de presentatiewaarde van uw product. Die behuizing wordt dan ook geoptimaliseerd voor het product, met de vereiste (technische) functionaliteit.

Voorbeelden

  • Electronica behuizing , camera behuizing, media behuizing,  vaak met PCB
  • Kunststof behuizing
  • Aluminium behuizing
  • Staal behuizing
  • Rvs behuizing
  • Metalen frees,  stans of vouw behuizing

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek worden de wensen en verwachtingen besproken en vastgelegd in het pakket van eisen (PVE).  Middels een practisch stappenplan gaat TEKLAB de gewenste (maatwerk) behuizing voor u ontwikkelen.  Wij kijken naar de haalbaarheid en denken met u mee om de behuizing nog beter te maken.

Het is voor ons mogelijk om uw eigen tekeningen te gebruiken en zo nodig  eerst te optimaliseren, of  TEKLAB kan de volledige 3D CAD tekeningen voor u maken.  Nadat het ontwerp 3D is getekend en accoord bevonden, wordt het prototype gemaakt. Met behulp van het prototype wordt de maatvoering gecontroleerd  en de eerste gebruikerstest worden uitgevoerd.  Zodra het product volledig aan de verwachtingen voldoet wordt de productie opgestart  ( intern of extern).

Techniek en materiaal

Aan de functionaliteit en vormgeving van de behuizing worden diverse eisen  gesteld, zoals: EMC afscherming, gewenste IP-klasse (bijvoorbeeld 65), (de)montage mogelijkheden, mechanische bescherming, warmteafvoer of de mogelijkheid om logo’s te integreren. Afhankelijk van de gestelde eisen wordt het  materiaal, de productietechniek en de afwerking gekozen.

Materialen die voor maatwerk behuizingen veelvuldig gebruikt worden, zijn: kunststof, aluminium, staal en rvs.  Qua productietechniek zijn er uiteenlopende mogelijkheden: van spuitgieten tot frezen en van 3D printen tot extruderen.

Voorbeelden

TEKLAB heeft al veel verschillende soorten behuizingen mogen maken.  Zie ook onder  Projecten.

Zo maakten wij bijvoorbeeld:

  • behuizing voor een tracking device
  • camerabehuizing
  • media center kast
  • meerdere electronica behuizingen

TEKLAB kan het volledige project voor u uitvoeren,  of indien gewenst ook een deel ervan.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.

Delen
CONTACT-INFO