Maatwerk behuizing
Niet zomaar een huis

Maatwerk behuizing

Maatwerk behuizing

Wanneer kies je voor een standaard behuizing of een maatwerk behuizing? 

Bepalend voor deze keuze zijn o.a.:  de omgevingsvariabelen, functionaliteit, aantallen, gewenste uitstraling en het te besteden budget.   

Een standaardbehuizing kan interessant zijn bij een kleine serie, beperkt budget en minder tijd.  Aan standaardbehuizingen kunnen we ook kleine aanpassingen doen, om deze toch goed bruikbaar te maken. Denk aan boren, frezen of andere bewerkingen. 

Een maatwerkbehuizing  is een uniek ontwerp en verhoogd de presentatiewaarde van uw product. Die behuizing wordt dan ook geoptimaliseerd voor het product, de aantallen en met de vereiste (technische) functionaliteit.

Voorbeelden

  • Elektronica behuizing , camera behuizing, media behuizing,  vaak met PCB
  • Kunststof behuizing (diverse technieken mogelijk)
  • Aluminium behuizing
  • Staal behuizing ( persen, vouwen) 
  • Rvs behuizing
  • Metalen frees,  stans of vouw behuizing

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek worden je wensen en verwachtingen besproken en vastgelegd in het pakket van eisen (PVE).  Middels een praktisch stappenplan gaat TEKLAB de gewenste (maatwerk) behuizing voor je ontwikkelen.  Wij kijken naar de haalbaarheid en denken met je mee om de behuizing nog beter te maken.

Wij kunnen je eigen bestaande tekeningen gebruiken en zo nodig  nog verder optimaliseren, of  TEKLAB kan de volledige 3D CAD tekeningen voor je maken.  Nadat het ontwerp 3D is getekend en accoord bevonden, wordt het prototype gemaakt. Met behulp van het prototype wordt de maatvoering gecontroleerd  en de eerste gebruikerstest worden uitgevoerd.  Zodra het product volledig aan je verwachtingen voldoet wordt de tooling en productie opgestart  ( intern of extern).

Techniek en materiaal

Aan de functionaliteit en vormgeving van de behuizing worden diverse eisen gesteld, zoals: EMC afscherming, gewenste IP-klasse (bijvoorbeeld 65), (de)montage mogelijkheden, mechanische bescherming, warmteafvoer of de mogelijkheid om logo’s te integreren. Afhankelijk van de gestelde eisen wordt het materiaal, de productietechniek en de afwerking gekozen.

Materialen die voor maatwerk behuizingen veelvuldig gebruikt worden, zijn: kunststof, aluminium, staal en rvs.  Qua productietechniek zijn er uiteenlopende mogelijkheden: van spuitgieten tot frezen en van 3D printen tot extruderen.

Voorbeelden

TEKLAB heeft al veel verschillende soorten behuizingen mogen maken.  Zie ook onder  Projecten.

Zo maakten wij bijvoorbeeld:

  • behuizing voor een tracking device
  • camerabehuizing
  • media center kast
  • meerdere elektronica behuizingen

TEKLAB kan het volledige project voor je uitvoeren,  of indien gewenst ook een deel ervan.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.