Tape dispenser
Handiger en sneller naar een mooi resultaat

Tape dispenser

Productontwikkeling en design voor de Quiptaping: revolutie in afplakwerk

Quiptaping is een innovatieve tapedispenser die het afplakken van ramen en kozijnen bij schilderwerk aanzienlijk verbetert. Het apparaat zorgt voor sneller, nauwkeuriger afplakken met minder tapeverbruik, wat resulteert in tijd- en kostenbesparing.

Van idee tot prototype

TEKLAB werkte nauw samen met de opdrachtgever om hun idee om te zetten in een werkend prototype. Het TEKLAB-team ontwikkelde diverse concepten en bouwde ruwe prototypes om de functionaliteit te testen.  Gebaseerd op praktijktesten verfijnde TEKLAB het ontwerp in een beperkt aantal iteraties. Dit resulteerde in een geoptimaliseerd productontwerp dat klaar was voor productie.

Samenwerking met matrijzenmaker

TEKLAB werkte samen met een geselecteerde matrijzenmaker uit hun netwerk om de matrijsontwerpen te realiseren en de matrijzen te bouwen.

Grote interesse in Quiptaping

De Quiptaping tapedispenser heeft al grote interesse gewekt bij wereldspelers in zowel de professionele als de doe-het-zelf markt.

De voordelen van Quiptaping:

  • Sneller en nauwkeuriger afplakken
  • Minder tapeverbruik
  • Tijd- en kostenbesparing
  • Robuust en gebruiksvriendelijk
  • Interesse van wereldspelers in de markt

Een uitdagende en leuke opdracht

TEKLAB genoot van de uitdaging om de verschillende onderdelen van de Quiptaping te optimaliseren tot een robuust gereedschap dat jarenlang mee kan.

Heeft u een idee voor een nieuw product? TEKLAB helpt u graag met de ontwikkeling, prototyping en productie. Neem contact op voor meer informatie over onze diensten.