Engineering
VAN EEN INNOVATIEF CONCEPT NAAR EEN EFFECTIEF PRODUCT

Engineering

Engineering

Product engineering

TEKLAB werkt met een duidelijk stappenplan. Het proces van idee naar product wordt in fases opgedeeld met duidelijke milestones. Dit is overzichtelijk voor jou als klant en betekent ook dat de kostenschatting van volgende fases nauwkeuriger wordt en dat vervolgfases tijdig worden aangepast. Naast de stappen die worden doorlopen van idee naar product, spelen de verschillende engineeringsfases ook een rol, te weten:  

Basis engineering – het opzetten van de basis van een product om tot een uitgewerkt concept te komen.

Materialisatie – een goede materiaalkeuze bepaalt de uitstraling, duurzaamheid en kwaliteit van een product.

Detail engineering – wanddiktes, lossingshoeken en afwerkingen worden verfijnd.

Productie-engineering – product optimalisatie met het oog op de maakbaarheid en kostenbesparing.

3D CAD model – sterkteberekeningen (FME), flowanalyses en risico analyses

Tijdens deze fases worden 3D CAD tekenprogramma’s Solidworks of Creo ingezet. Het CAD model kan vervolgens gebruikt worden om sterkteberekeningen en flow-analyses uit te voeren. Hiermee worden wijzigingen aan het model doorgevoerd  en vervolgens worden er prototypes gebouwd. Gedurende het hele proces worden er risico analyses uitgevoerd en kijken we voortdurend waar het nog beter kan.

Oplevering

Het team van TEKLAB levert een complete documentatie-set op, waarmee de fabrikant, matrijzen maker of leverancier hun offertes maken en daarna de  werkzaamheden starten. Vaak is de maker van te voren bekend en kan het tekeningen-pakket worden geoptimaliseerd voor de specifieke maker. 

Werkplaats

TEKLAB beschikt over een goed uitgeruste werkplaats voor het uitvoeren van mechanische bewerkingen, zoals draaien, frezen, boren, 3D-printen, solderen en lassen. Daarbij hebben wij een magazijn met veel metaal en kunststof stafmateriaal. Dit betekent dat wij veelal prototypes en 0-series in-huis maken. De doorlooptijd kan hiermee verkort worden.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.

CONTACT-INFO
Gerelateerde berichten