Product Engineering

Product Engineering

VAN EEN INNOVATIEF CONCEPT NAAR EEN EFFECTIEF PRODUCT

Product Engineering

Product engineering

De productengineering start zodra de concepting fase is afgerond en het pakket van eisen beschikbaar is.  TEKLAB werkt hiervoor met een duidelijk stappenplan. 

  • Basis engineering – het opzetten van de basis van een product om tot een uitgewerkt concept te komen. In de concepting fase is daar de basis al voor gelegd.
  • Materialisatie – een goede materiaalkeuze bepaalt de uitstraling, duurzaamheid en kwaliteit van een product.
  • Detail engineering – wanddiktes, lossingshoeken en afwerkingen worden verfijnd.
  • Productie-engineering – product optimalisatie met het oog op de maakbaarheid en kostenbesparing.
  • 3D CAD model – sterkteberekeningen (FME), flowanalyses en risico analyses

Tijdens deze stappen worden 3D CAD tekenprogramma’s als Solidworks of Creo ingezet. Het CAD model kan vervolgens gebruikt worden om zonodig de sterkteberekeningen en flow-analyses uit te voeren. Hiermee worden wijzigingen aan het model doorgevoerd  en vervolgens worden er prototypes gebouwd. Gedurende het hele proces worden er risico analyses uitgevoerd en kijken we voortdurend waar het nog beter kan.

Industrial design / vormgeving

Als het functionele product ontwerp vast ligt, dan wordt als volgende fase de industrial design of vormgeving aangepakt. Lees hier verder: 

Werkplaats

TEKLAB beschikt over een goed uitgeruste werkplaats voor het uitvoeren van mechanische bewerkingen, zoals draaien, frezen, boren, 3D-printen, solderen en lassen. Daarbij hebben wij een magazijn met veel metaal en kunststof stafmateriaal. Daarmee kunnen wij veelal prototypes en 0-series in-huis maken. De doorlooptijd kan hiermee  zeker verkort worden.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op.

Gerelateerde berichten