Tacx Magnum fietstrainer
Een fiets- en loopband in één trainingsapparaat

Tacx Magnum fietstrainer

Het product

Tacx Magnum fietstrainer, een fietsband en loopband in één trainingsapparaat.

De vraag van de klant / opdrachtgever

De klant had een industrieel, circa 300 kilo wegend prototype. De vraag aan TEKLAB was dit ontwerp door te ontwikkelen tot een demontabel en produceerbaar consumentenproduct.

De gekozen oplossingsrichting

TEKLAB heeft in dit project haar veelzijdigheid getoond. Naast inzet van haar technische expertise heeft TEKLAB een belangrijke rol gespeeld in de aansturing van de elektronicaontwikkeling van dit product.
Bij de ontwikkeling van een product waarbij sprake is van een integratie van vormgeving, techniek en elektronica, is een goed overzicht van het project van groot belang. TEKLAB heeft nauw contact met alle partijen bewerkstelligd waardoor het product verder gedetailleerd kon worden.

Naast de ontwikkeling van het product heeft TEKLAB aansluitend voor de eerste producten de assemblage verzorgd en heeft een assemblagehandleiding geschreven.

Het resultaat

Een indrukwekkend en mooi vormgegeven loopband die de trainer zowel bij het lopen als bij het fietsen een realistische trainingservaring biedt.

De TEKLAB touch

TEKLAB heeft veel onderdelen van het project proactief opgestart. Zo is een aantal functionele testen intern bij TEKLAB uitgevoerd zoals langdurige fiets- en looptesten, en heeft TEKLAB prototypes gebouwd om deelsystemen te kunnen testen.