Een spinbike met een compleet nieuw idee
De Reflex Training Bike

Een spinbike met een compleet nieuw idee

Het product

De Reflex Training Bike of RTB (patented) is een indoor trainingsfiets met ingebouwde vibratietechnologie, waardoor een hogere prestatie, een betere conditie en een sneller herstel worden bereikt.

De vraag van de klant / opdrachtgever

Dit project is een eigen idee en ontwikkeling van TEKLAB. Het hele traject van idee en pakket van eisen tot ontwerp, prototyping, assemblage, testen, productie en aanvraag van patent is door TEKLAB uitgevoerd.

De gekozen oplossingsrichting

Na intensief betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van de PowerPlate trilplaat, is het idee ontstaan om het trilling mechanisme in te bouwen in een indoor trainingsfiets, de RTB.

De basis van de RTB wordt gevormd door een ingenieus, gepatenteerd crankstel mechanisme. Bij inschakeling van het RTB systeem wordt tijdens het fietsen een sterke trilling gecreëerd die de spieren van de boven en onderbenen extra stimuleren. Het RTB systeem kan tijdens het fietsen worden in- of uitgeschakeld.

Het resultaat

Ook de vormgeving van het product is intern verzorgd waardoor er nu een prachtig en technisch mooi product staat om trots op te zijn. Met patenten voor Nederland, Europa en de USA is de RTB klaar om in productie te gaan.

De TEKLAB touch

De engineers van TEKLAB hebben het steeds weer aangedurfd om de eigen oplossingen kritisch tegen het licht te houden en aan te passen, waardoor het product steeds beter is geworden.

Daarnaast is vrijwel al het werk in onze eigen werkplaats uitgevoerd, waaronder het CNC frezen en 3D printen van onderdelen, lassen, draaien en het testen van de fiets via een testprogramma.