Netjes opgeborgen
Kleding via de kunstofhaak

Netjes opgeborgen

Het product

In kledingmagazijnen worden grote haken gebruikt die over lange rolbanen lopen en waar de kleding aan wordt gehangen. Op deze haken kan de kleding vanuit het magazijn zo de vrachtwagen in.

De vraag van de klant / opdrachtgever

De bestaande haken zijn van staal, wat ze zwaar maakt en kostbaar om te produceren. Is het mogelijk om de haken van kunststof te maken? Aandachtspunt is dat het nieuwe model tussen de bestaande stalen haken gebruikt kan worden.

De gekozen oplossingsrichting

TEKLAB heeft het gebruik van de haken geanalyseerd en vervolgens een product ontwikkeld in kunststof dat aan alle eisen voldoet.

Het resultaat

Door de gekozen materialen en de productietechniek is de kunststof haak 1/3 van het gewicht van de stalen haak. Hiermee is de kostprijs van de haak tot meer dan de helft gereduceerd en zijn ze in transport ook een stuk voordeliger geworden.

De TEKLAB touch

Doordat TEKLAB ook over de lagerrollen kunststof heeft gebruikt bleek de geluidsproductie significant minder te zijn in vergelijking met de stalen uitvoering. Een onverwacht positief resultaat met een groot voordeel voor de werknemers.