In de mix met een gaaf nieuw concept

In de mix met een gaaf nieuw concept

Shakacan

Voor het bedrijf Shakacan heeft het team van TEKLAB een uniek en cool idee mogen ontwikkelen en uitwerken. Patent pending!

Cocktail-shaker concept

Zoals de naam Shakercan al suggereert gaat het om een cocktailshaker. Maar niet zo maar een cocktail shaker! De fraaie en compacte Shakercan klikt eenvoudig vast op een nieuw merk/type blikje, de ShakaCan Ready-to-shake Cocktails . Hiermee mixt de gebruiker zelf zijn/haar favoriete cocktail.

Idee

Het begon allemaal met de kennis er ervaring van 1 van de 2 oprichters, die al lang werkzaam is in de horecawereld, ook als beroemde cocktail master!  Daarbij speelde ook corona een rol, want de horeca moest dicht, maar de mensen wilden nog wel graag heerlijk cocktails mixen. Vanuit deze situatie kwam het idee van een thuis-mix concept, maar dan wel helemaal fool-proof.

blank

Ontwerp proces

TEKLAB heeft op basis van het idee van de founders van Shakacan, de volledige productontwikkeling mogen doen. Na de eerste briefing zijn we meteen gestart met een inventarisatie van de huidige shakers op de markt en al snel door naar de eerste conceptschetsen (functie en vorm).

3D CAD

Na de keuze voor het meest geschikte concept is deze verder uitgewerkt in 3D CAD ( Solidworks).  Het product bestaat uit een kunststof behuizing en een rvs onderdeel. De klik en draai passing van de kunststof behuizing op het blikje is uiteraard kritisch, zodat lekkage wordt voorkomen. Ook rekening houdend met de toleranties van het blikje zelf, van de nieuwe kunststof onderdelen en de krimp ervan.

Prototypes

Op basis van het 3D ontwerp zijn een aantal prototypes gemaakt, deels 3D geprint, om de functie, vorm en toepassing te testen en te verifiëren.  Hieruit kwamen een aantal iteraties naar voren om het ontwerp verder te perfectioneren.

blank

Productie voorbereiding

Voor de productiepartner heeft TEKLAB het tekeningenpakket en de documentatieset opgeleverd, waarmee de matrijs voor de kunststof onderdelen kon worden opgestart, en de stansmatrijs voor het rvs onderdeel.  Onze engineers hebben de klant begeleid bij de controle van de FOTS (first out of tools) zodat het product volledig aan de gewenste specificaties voldeed.

Klaar voor de markt

De shaker is een mooi hoogwaardig product geworden van kunststof en rvs, waarbij het gebruiksgemak, de passing en de afdichting goed gecombineerd zijn.

Website opdrachtgever: https://shakacan.com/

blank

Nieuwe projecten

Wil je als ondernemer of manager ook een product idee laten (door)ontwikkelen? Neem direct contact met ons op:

blank