Project in progress, van kick-off naar resultaat
25-feb-2021

Project in progress, van kick-off naar resultaat

Project in progress, van kick-off naar resultaat

Samenwerking, verwachtingen, pakket van eisen, transparantie en een strakke planning. Duidelijk en direct communiceren als basis.

In de vorige publicatie heb ik uiteengezet hoe de opstartfase doorlopen wordt bij TEKLAB.
( zie ook hier: https://www.teklab.nl/project-opstart-bij-teklab-productontwikkeling/ )

Qua fasering van de projecten liet ik vorige keer ook al even de project roadmap zien. De onderzoeksfase is de fase die na de kick-off eerst aan de orde komt.

Business case

Als opdrachtgever ken je de markt, businesscase en product als beste en daar willen we optimaal gebruik van maken. Toch zullen we zeker in de beginfase ook heel wat (kritische ) vragen stellen om het project nog duidelijker te formuleren, af te bakenen en te faseren.

Gebruiker centraal

Uiteraard wordt er een product ontwikkeld, maar vooral de uiteindelijke gebruiker staat centraal. Welk probleem lost het op, en hoe ? Kan dat ook gemakkelijker ? Hoe vaak speelt het ? Hoe kunnen je het gebruiksgemak en dus de toegevoegde waarde optimaliseren ? Hoe kun je aansluiten op andere zaken in het proces, ervoor, tijdens en erna ? Welke meerwaarde kunnen we samen creëren om nog onderscheidender te worden.

In de regelmatig geplande voortgangs-gesprekken kan er gereageerd en direct bijgesteld worden. De design thinking processen blijven zich herhalen totdat het product gereed is !

Interesse gewekt ? Neem dan contact met ons op: bel 023 529 60 21 of email naar ronald@teklab.nl

TEKLAB | Inspired engineers