Project opstart bij TEKLAB Productontwikkeling
29-jan-2021

Project opstart bij TEKLAB Productontwikkeling

Project opstart bij TEKLAB Productontwikkeling

Hoe gaat dat in zijn werk bij TEKLAB als ik een product-idee of concept wil laten uitwerken ?

Intro-checklist

Bij een eerste aanvraag en telefoon gesprek sturen we meestal even een checklist per email met een aantal aspecten die bij een aanvraag handig zijn om te bespreken. Daarna kan een gesprek gepland worden ( op kantoor of videocall ).

Kennismaking

Een kennismakingsgesprek, liefst in persoon of als dat handiger is via een video-meeting is de start voor een project . Samen met onze business developer en vaak ook al direct al met een van de engineers erbij, wordt het project en de mogelijke samenwerking besproken.

Altijd goed om elkaars achtergrond, kennis, ervaring en toekomstplannen even uit te wisselen. Product- ontwikkeling is een intensief en creatief proces, dus een goeie match tussen de betrokken personen is van groot belang. Het is een kleine wereld en vaak is er ook al een stukje overlap in netwerk.

NDA

Als er een NDA ( geheimhoudingsverklaring) nodig is, dan kan dat direct worden geregeld. Uiteraard van groot belang om de ideeën goed te beschermen en voor veel projecten die wij doen wordt ook een NDA toegepast.

Business-case

De basis voor een succesvol product is de business case zelf. Is er echt een markt voor het product en kan er winst gemaakt worden ? Een ontwikkel-budget of toegang tot financiering zal beschikbaar moeten zijn, waarbij uiteraard ook gekeken kan worden naar subsidiemogelijkheden.

Fasering

De productontwikkelings-trajecten doorlopen een aantal fases, waarbij het startpunt afhangt van de status van het voorgestelde project. In veel gevallen is er een idee, concept en wat schetsmatige tekeningen. Bij andere projecten zijn er al 3D CAD files of is er al een ruw proto-type beschikbaar.

blank

Offerte en samenwerking

Als follow up op het gesprek zal TEKLAB direct een offerte verzorgen voor de eerste fase van de samenwerking, zodat er snel gepland en gestart kan worden. TEKLAB betrekt de opdrachtgevers intensief bij het project, zodat binnen de samenwerking de kennis en ervaring optimaal gebruikt wordt.

Kick-off

Zodra de offerte voor beide partijen accoord is, kan de datum voor de kick-off ingepland worden.

Heeft u een product-idee of concept en bent u benieuwd naar de mogelijkheden ? Neem contact met ons op: bel: 023 529 60 21 of email naar ronald@teklab.nl

TEKLAB | Inspired Engineers