Van project kick-off naar resultaat: productontwikkeling
19-jan-2022

Van project kick-off naar resultaat: productontwikkeling

Van project kick-off naar resultaat: productontwikkeling

Elkaar snappen

Samenwerking, verwachtingen, pakket van eisen, transparantie en een strakke planning. Duidelijk en direct communiceren als basis. Intensieve samenwerking in de uitwerking van het project zorgt voor een hoge mate van betrokkenheid en is vooral ook heel gaaf.

Bij een eerste project gaat het eerst even over de afstemming van werkwijze en het leren kennen en waarderen van elkaars aanpak en kennis. De praktijk leert dat dit snel gaat en bij volgende fases en nieuwe projecten zal het nog soepeler gaan lopen.

In een vorige publicatie heb ik uiteengezet hoe de opstartfase doorlopen wordt bij TEKLAB.  (zie ook hier: https://www.teklab.nl/project-opstart-bij-teklab-productontwikkeling/)

Opbouwende kritische vragen stellen

Als opdrachtgever ken je de markt, businesscase en product als beste en daar willen we optimaal gebruik van maken. Toch zullen we zeker in de beginfase ook heel wat (kritische) vragen stellen om het project nog duidelijker te formuleren, af te bakenen en te faseren.

Uiteraard wordt er een product ontwikkeld, maar vooral de uiteindelijke gebruiker staat daarin centraal.  Welk probleem lost het op, en hoe?  Kan dat ook gemakkelijker?  Hoe vaak speelt het?  Hoe kun je het gebruiksgemak en dus de toegevoegde waarde optimaliseren?  Hoe kun je aansluiten op andere zaken in het proces, ervoor, tijdens en erna? Welke meerwaarde kunnen we samen creëren om nog onderscheidender te worden?

Deel je uitdagingen in productontwikkeling met het team bij TEKLAB.   Bel direct: 023 529 60 21  of email naar thijs@teklab.nl

TEKLAB | Inspired engineers