De kracht van het Omdenken
20-feb-2014

De kracht van het Omdenken

De kracht van het Omdenken

‘Ja, maar…’ hoe vaak geef jij dit antwoord op een dag? Als je daar even over nadenkt, zal je er ongetwijfeld achter komen, dat je het meerdere keren per dag zegt. Wij, Nederlanders, houden niet alleen van klagen over het weer. In probleemgericht denken zijn wij ook erg goed. Gelukkig is hier een oplossing voor: omdenken! Geïnspireerd door de theatershow van Berthold Gunster, hopen wij jullie nu te inspireren om een omdenker te worden.

Wat is omdenken?

met tegenwind fietsen met bron

Een bepaalde situatie, zoals dat het regent, de auto is kapot of het waait zo hard ervaren wij als een probleem. In werkelijkheid is het geen probleem, maar zo zit het wel in ons hoofd. Een leuk voorbeeld in het geval van tegenwind. Voor veel mensen is het fietsen met tegenwind geen hobby. In Groningen hebben ze daarom de ‘windmeeritten’. Iedereen verzamelt zich op een bepaalde plaats en start vanaf daar de fietstocht. Op het eindpunt wordt iedereen opgehaald met bussen. Zie je het al voor je? Heerlijk 32km lang de Afsluitdijk afzoeven met wind mee. En wat te denken van het NK tegenwindfietsen? Voor dit ‘out of the box’ denken maak je in eerste instantie van een probleem een feit. Vervolgens maak je van het feit een mogelijkheid. En zo creëer je kansen.

Van ‘ja maar’ naar ‘ja en’

Creativiteit is van belang voor het ‘out of the box’ denken. In plaats van ‘ja maar’ naar ‘ja en’ kan een hele uitdaging zijn. Als productontwikkelingsbedrijf komen wij ‘gelukkig’ veel in aanraking met personen die deze uitdaging aangaan, maar zelf hebben wij ook creatieve geesten rondlopen. De BagRack en Belly mount zijn goede voorbeelden van het creëeren van mogelijkheden. Onze medewerkers denken in termen van kansen en niet in problemen.

Met veel interesse houden wij elk idee tegen het licht om op die manier mogelijkheden te creëeren. Meer weten? Wij vinden het leuk als je een kop koffie komt drinken!