Al sneller de markt op?
02-okt-2023

Al sneller de markt op?

Al sneller de markt op?

Time to market is de tijd die verstrijkt tussen de start van de productontwikkeling en de lancering van het product op de markt. De lastige balans tussen snelheid en kwaliteit.

Waarom is time to market zo belangrijk:

  • Concurrentievoorsprong: Als een bedrijf zijn product sneller op de markt kan brengen dan de concurrentie, kan het een concurrentievoordeel behalen. Dit komt omdat het bedrijf als eerste kan profiteren van de nieuwe marktkansen en de eerste kan zijn om de klanten te bedienen.
  • Marktaandeel: Hoe sneller een product op de markt komt, hoe groter de kans dat het een groot marktaandeel krijgt. Dit komt omdat de klanten eerder geneigd zijn om een nieuw product te kopen als het nog niet door veel andere bedrijven wordt aangeboden.
  • Innovatie: Door sneller nieuwe producten op de markt te brengen, kan een bedrijf zijn innovatiekracht aantonen. Dit kan leiden tot een positieve reputatie en een grotere kans op succes in de toekomst.blank

Wat kunnen bedrijven doen om hun time to market te verkorten:

  • Een duidelijke productstrategie ontwikkelen: Een duidelijke productstrategie helpt om de focus te behouden. Zie ook deze link.
  • Een efficiënt productontwikkelingsproces implementeren
  • Werken met partners: Door samen te werken met partners kunnen bedrijven hun expertise en capaciteiten bundelen om de time to market te verkorten.

Time to market is een belangrijke factor bij productontwikkeling en productontwerp. Door de time to market te verkorten, kunnen bedrijven een concurrentievoordeel behalen, een groter marktaandeel verwerven en hun innovatiekracht aantonen (spinn-of).

Als TEKLAB zijn wij een pro-actief productontwikkelingsbedrijf met een creatief engineeringteam, veel kennis en ervaring, prototyping en verrichten indien gewenst ook kleinserie productie -en assemblage. Heb jij plannen voor een nieuw product of een productaanpassing, neem dan contact met ons op en maak een afspraak.