Droneslab DeltaQuad
Een autonome UAV

Droneslab DeltaQuad

Het product

Met de DeltaQuad heeft Droneslab de functionaliteit van een drone geïntegreerd met die van een modelvliegtuig, waardoor het eindproduct verticaal kan opstijgen en een veel grotere reikwijdte heeft dan een standaard drone. Het product zal volledig autonoom moeten vliegen.

De vraag van de klant / opdrachtgever

Een van de vragen van de klant was een duurzame oplossing te ontwikkelen voor de koppeling tussen de romp van het modelvliegtuig, de quad arms en de vleugels, waarbij gekeken wordt naar de uitlijning en de bekabeling van de connectoren.

De gekozen oplossingsrichting

Uiteindelijk heeft TEKLAB de klant begeleid bij de hele integratie van vliegtuig en drone, waarbij ook andere aspecten en onderdelen zijn doorgenomen en aangepast.

Het resultaat

Een autonome UAV met een laadvermogen van 1 kilo en een reikwijdte van 100 kilometer, die zowel op de consumentenmarkt als de professionele markt wordt ingezet.

De DeltaQuad is inmiddels aan verschillende klanten verkocht en wordt onder andere ingezet voor de verzending van pakketjes en voor het monitoren van grote grondoppervlakten.

De TEKLAB touch

Naast het succesvol uitwerken van de motorophanging en de verbindingsdelen (wingjoiners) met geïntegreerde connectoren, heeft TEKLAB meegedacht over de assemblagevriendelijkheid van het product, en de produceerbaarheid ervan.