Nooit meer zoeken
Behuizing voor een opsporingsmechanisme

Nooit meer zoeken

Het product

Behuizing voor een opsporingsmechanisme.

De vraag van de klant/opdrachtgever

Ontwikkel een behuizing voor elektronica die voor opsporingsdoeleinden van lading gebruikt gaat worden. Aan de behuizing werden meerdere eisen gesteld, zoals aan het te gebruiken materiaal, maar ook aan de vormgeving van de behuizing en de bevestigingsmogelijkheden. In de behuizing moet ruimte zijn voor een batterij en een printplaat met antenne.

De gekozen oplossingsrichting

Hoewel het product in gebruik niet direct zichtbaar is wil de klant geen standaard rechthoekig bakje. TEKLAB heeft daarom voorgesteld de ronde vormen van de batterij en de magneten mee te laten vloeien in de behuizing, wat van de behuizing een mooi vormgegeven product maakt.

Het resultaat

Er is een behuizing tot stand gekomen die gelanceerd kon worden op beurzen en die nu nog steeds gemaakt wordt. Bij grote aantallen kan dit freesproduct eventueel worden omgezet naar een spuitgietproduct.

De TEKLAB touch

Om snel en efficiënt met elkaar te overleggen is er gebruikt gemaakt van Skype. Door computerschermen te delen kan de klant ‘live’ meekijken in bijvoorbeeld het CAD programma wat het hele proces een stuk vlotter laat verlopen.

TEKLAB heeft deze behuizing als freesproduct aangeboden maar in de ontwikkeling is al rekening gehouden met het op termijn omzetten van het product naar een spuitgietproduct.