Revolution in sportstiming

MYLAPS Motorized begon ooit met het meten van radiografisch bestuurbare auto's en is nu uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in de motorsport. Al meer dan 40 jaar is MYLAPS Motorized de aangewezen partner in het meten van sportprestaties in de motorsport. Samen met TEKLAB heeft MYLAPS een langdurige samenwerking opgebouwd in mechanische productontwikkeling, assemblage en productie.

Klant:
Mylaps
Diensten:
Conceptontwikkeling, Engineering, Prototyping, Ontwerp voor Productie, Productiegereedschap.

Mechanische Product ontwikkeling

De Oorspronkelijke Uitdaging: Automatische Timing In 1982 begon de uitdaging met het automatisch meten van de tijden van op afstand bestuurbare auto's. Wat begon als een oplossing voor deze niche, bleek al snel nuttig te zijn op verschillende terreinen, waaronder ijsbanen, marathons en racecircuits. Technologische Uitdagingen Het ontwikkelen van apparatuur voor MYLAPS Motorized bracht verschillende uitdagingen met zich mee, van extreme hitte tot ijzige omstandigheden. Zelfs onder extreme situaties, zoals off-road races met intense trillingen, blijft het systeem van MYLAPS en TEKLAB standvastig, betrouwbaar en nauwkeurig.

Image


Product Ontwikkeling proces

MYLAPS tijdwaarnemingssystemen maken gebruik van actieve transponders die elke deelnemer draagt. Langs het circuit zijn antenne lussen geplaatst om het signaal van de actieve transponder op te vangen via UHF RFID-technologie. Wanneer deelnemers deze lussen met een transponder passeren, wordt de passage nauwkeurig getimed. Deze technologie meet en registreert automatisch de tijd van elke deelnemer zonder handmatige tussenkomst, wat essentieel is voor nauwkeurige en efficiƫnte tijdwaarneming bij motorsportevenementen.

Image

Tijdswaarneming
Wereldwijd

Gedurende de jaren hebben MYLAPS en TEKLAB een uitgebreid assortiment aan producten ontwikkeld en verbeterd. Dit heeft geleid tot een wereldwijd erkend bedrijf dat bekend staat als de voorkeursleverancier, met een solide samenwerking.

Image
Image

Andere projecten

TrueKinetix

Productontwikkeling

Mylaps Motorized

Productontwikkeling, Productie & assemblage

Twelve

Productie & assemblage

Ook ondersteuning bij de ontwikkeling van uw product?

Bij TEKLAB hebben wij al meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en assemblage van hoogwaardige producten. Meer weten?