Waterdichte en stootvaste behuizing
20-feb-2023

Waterdichte en stootvaste behuizing

Waterdichte en stootvaste behuizing

Gateway/Samenwerking met TEKLAB

Het bedrijf HeNet heeft recent een nieuw product gelanceerd genaamd de LongAP Pro. Deze speciale Gateway wordt vooral bij maritieme projecten toegepast. Deze IoT gateway werkt ook samen met het SpaceX SWARM’s global satellite network.

HeNet heeft daarvoor samengewerkt met het team van TEKLAB om de robuuste behuizing voor dit product te ontwerpen, te prototypen en te assisteren bij de productietooling en uitbesteding.

LongAP Pro/Project definitie en pakket van eisen

De LongAP Pro is een outdoor IoT-hotspot/gateway. Het is ontworpen voor professioneel gebruik met een duurzame behuizing, betrouwbare hardware en uitgebreide beheerondersteuning.

Door de maritieme toepassing zijn de eisen aan de behuizing heel hoog. Stootvastheid, waterdichtheid, signaalsterkte behoud, montagegemak zowel van de interne componenten als van de behuizing zelf. Uiteraard spelen ook de duurzaamheid, produceerbaarheid en de kostprijs een belangrijke rol.

Uitwerking

Bij dit project zijn alle fasen van het productontwikkelingstraject aan de orde gekomen, van ideation, concepting, design, engineering, materiaalkeuzes en vormgeving tot aan prototyping en productie-voorbereiding. Zowel van de behuizing als de montage-delen.

De samenwerking met HeNet verliep heel prettig met snelle en gefundeerde feedback.  Het team van TEKLAB is trots op dit fraaie en degelijke eindresultaat.

Voor een uitgebreide project beschrijving, klik hier.

Ben jij ook op zoek naar ervaren productontwikkelingspartner met veel kennis van materialen en productie, neem dan snel contact op.

TEKLAB, Inspired engineers

Innovatief. Creatief. Toekomstgericht.