Veel vragen stellen en vooral luisteren.
19-okt-2020

Veel vragen stellen en vooral luisteren.

Veel vragen stellen en vooral luisteren.

De mens centraal in uw ontwerp.

Bij het ontwerpen van nieuwe producten of het herzien van bestaande producten moet de mens cq de gebruiker centraal staan en gepoogd worden om alle aspecten van het gebruik en hergebruik te overzien. Vragen, vragen en vooral ook luisteren naar de (potentiële) gebruikers..

Zo vroeg mogelijk in het traject al meenemen hoe het product geproduceerd gaat worden, hoe de montage en assemblage zal verlopen en ook het eventuele onderhoud. Op welke manier wordt het product verpakt, vervoerd en opgeslagen. Het daadwerkelijk gebruik zelf en de afvoer, demontage of recycling van het product en de materialen.

Gebruiksgemak, toegevoegde waarde door meerdere functies te combineren, hoe intuitief is het gebruik van het product, maar zeker ook aantrekkelijkheid / visuele zaken spelen een steeds belangrijkere rol en kunnen in het ontwerp tot uitdrukking komen. Om de concurrentie een stap voor te blijven kan elk detail om meerwaarde voor de gebruiker te creëren een rol spelen.

Niet alle aspecten zullen even zwaar wegen, dus in het eisenpakket (PVE) kan mogelijk al bepaald worden waar de prioriteiten liggen.  Integraal ontwerp.

Assistentie nodig bij deze of andere fases van productontwikkeling ?

Neem contact op voor een kennismaking: bel 023 529 60 21 of email naar: ronald@teklab.nl

TEKLAB | Inspired engineers.