Van standaard behuizing naar een eigen “look en feel”
31-aug-2021

Van standaard behuizing naar een eigen “look en feel”

Van standaard behuizing naar een eigen “look en feel”

Is uw product toe aan een eigen gezicht ?

Start-ups en scale ups, of ook MKB-ers met een niche product , passen vaak in de eerste fase een standaard behuizing voor een product toe. Eventueel achteraf nog machinaal aangepast. De voordelen zijn snelle beschikbaarheid en prijs, nadelen zijn een minder optimale passing en een minder onderscheidend ontwerp / design.

Tijd voor onderscheidend vermogen

In een volgende fase als de aantallen toenemen of er meer zekerheid is over toekomstige aantallen en groei is het krachtiger om te kiezen voor een eigen ontwerp. Door de andere aantallen kunnen vaak de gebruikte componenten, pcb’s, knoppen of schermen ook naar een ander niveau. Hiervoor kan de eigen behuizing dan worden geoptimaliseerd. Ook voor de meest ideale productiemethode passend bij de gewenste aantallen!  Van 3D printen / AM tot spuitgieten. Er bestaan heel veel mogelijkheden.

In de KENNIS sectie op onze website staat ook een Behuizingen-template, waarop vele opties vermeld staan. Handig om even te downloaden.  https://www.teklab.nl/kennis/

Benieuwd naar de mogelijkheden ? Wij werken graag met u samen om een succesvoller product te maken.  Van ideation tot productievoorbereiding.  Neem direct even contact op !

TEKLAB | Inspired engineers