Van probleem-analyse naar concept; wat zijn de opties met productontwikkeling?
27-mrt-2023

Van probleem-analyse naar concept; wat zijn de opties met productontwikkeling?

Van probleem-analyse naar concept; wat zijn de opties met productontwikkeling?

Wat wil je oplossen?

Produktontwikkeling  of product design begint met een juiste probleemstelling.  Met andere woorden, welk probleem gaat je idee precies oplossen.

Veel vragen

Om tot de kern van het probleem door te dringen is een sterke analyse en onderzoek nodig. Wij kunnen daar als TEKLAB bij assisteren. Een nieuw product ontwikkelen kost veel tijd, dus het huiswerk vooraf heel goed doen, levert op termijn zeker meer op. Bekijk het probleem van alle kanten, zowel als gebruiker, leverancier en ook als deel van het proces. Installatie, gebruik, onderhoud, afvoer en recycling.

Concurrentie

Als de probleemstelling goed in kaart is gebracht, dan is het ook zinnig om na te gaan of er al kapers op de kust zijn, die hetzelfde probleem proberen op te lossen of juist al proberen te voorkomen, eerder in de keten.

Fasering product design / productontwikkeling

Als de probleemstelling op die manier geverifieerd is, is het tijd om de bedachte oplossing beter te bekijken, maar zeker ook naar mogelijke alternatieven te kijken. Dat is een goeie manier om het originele idee nog sterker te maken en waar nodig aan te passen. Ideation plus!

Strategie als richtlijn

Het uitwerken van een basis strategie geeft veel richting aan je project en maakt het gemakkelijker snel beslissingen te nemen, ook qua budgettering. Gaat het om een eenmalig product of komen er verschillende versies ( of in de toekomst).  Is het project een start-up of past het in een bestaande productlijn van een MKB of grootbedrijf?

Nieuwe plannen?

Kom bij ons langs en vertel je verhaal, plan en idee. We gaan de uitdaging graag samen met je aan!

Kennis maken

Plan een gesprek in met Thijs (sales-engineer) of bel meteen even:   Contact.