Van idee tot product: de Softplate
02-jul-2013

Van idee tot product: de Softplate

Van idee tot product: de Softplate

teklab-softplateNaast zeer gedreven techneuten die met veel plezier helpen bij het ontwikkelen van producten zijn er ook ambitieuze medewerkers die hun eigen idee verder uitwerken bij TEKLAB. Op deze manier wordt veel ervaring opgedaan tijdens het hele proces: ‘van idee tot product’ en kunnen onze medewerkers zich nog beter verplaatsen in de klant.

Graag introduceren wij Patrick van der Aart. Met zijn achtergrond als bewegingstechnoloog en industrieel product ontwerper, was de basis voor een mooi product snel gelegd. Als fervent mountainbiker en gebruiker van GPS apparatuur ontwikkelde hij een houder ter bescherming van deze apparaten. Want tijdens het mountainbiken, maar ook bij het wegwielrennen, word je constant blootgesteld aan trillingen. Hierdoor kunnen elektronica stuk gaan. Doorsnee GPS houders hielden hier onvoldoende rekening mee. Dit vormde de basis voor de uiteindelijke Softplate.

Hoe het werkt!

De GPS zit in een RAM houder die je op de Softplate bevestigt. Vervolgens monteer je de Softplate op een fietsstuur. De eerste versie, de ‘Classic’, werd met veel enthousiasme ontvangen. De Softplate zorgt ervoor dat de GPS stevig vast zit om flinke schokken op te kunnen vangen, maar ook in een handomdraai los te maken is om diefstal te voorkomen. Nu een aantal jaar later en heel wat fietsritten verder, is TEKLAB samen met Patrick dit product gaan doorontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in een vernieuwde versie, de ‘Ultimate’ en de ‘Ultimate lightweight’.

De doorontwikkeling

GPS apparaten worden groter en zwaarder, daarom zijn er aanpassingen doorgevoerd om de Softplate nog stabieler te maken. De dempers zijn vervangen en verder uit elkaar geplaatst, waardoor de functionaliteit verbeterd is. Naast deze ontwikkelingen heeft Patrick ook oog voor duurzaamheid gehad, iets wat bij TEKLAB een belangrijk speerpunt is. Door optimalisatie van de freestechniek blijft er minder restafval achter, en dus beter voor het milieu.

Meer weten?

Naast een legio aan GPS apparaten is de Softplate ook geschikt voor smartphones, zoals de iPhone. Dit is een mooie bijkomstigheid, want trainen met je smartphone als fietscomputer wordt steeds populairder. Interesse of meer willen weten: neem dan contact met ons op via 023 529 60 21.