Wouter

Wouter

Creative engineer

“Ik was altijd in de schuur bezig. Dingen van hout maken en aan m’n brommers sleutelen. Met een dremeltje aan de carter veilen, de centrifugaalkoppeling uitboren om ‘m lichter te maken, het uitlaatje schoonbranden, dat soort dingen. Ik had twee Puch Maxi’s. Een voor het weekend en de ander zo hard mogelijk opvoeren. Die ging tegen de 100, op het fietspad langs de Randweg haalde ik met gemak auto’s in.”

“Ik dacht op een technische manier, dus qua studie dacht ik aan de hts, dat heb ik ook een half jaar gedaan. Toen maakte ik via een vriend kennis met de studie Industrieel Product Ontwerpen in Den Haag. Door zijn verhalen ben ik gaan kijken. Ik vond het een goeie plek om te studeren, zonder meteen te weten wat ik er mee zou kunnen. Dat is onderweg ontstaan. Na mijn studie heb ik een half jaar gewerkt en toen ben ik naar Vietnam gegaan, om te kiten.”

Terug in Nederland heeft Wouter bij Teklab gesolliciteerd, nu zo’n 10 jaar geleden. “Op school leer je het proces. Van idee naar concept, van concept naar een prototype, van prototype naar een nul-serie en vervolgens naar productie. Hier bij Teklab heb ik mijn kennis van materialen en hoe je die kunt gebruiken opgebouwd. Via Kickstarter, YouTube, nieuwsbrieven enzovoort blijf ik op de hoogte van innovaties. Je hebt daar toch je eigen radartje voor.”

“Ik werk regelmatig in een team met Erwin én we werken veel samen met externe partijen. Voor alle gangbare productietechnieken – – hebben wel passende een toeleverancier. Dat proces aansturen en inuvidueel of als team aan de ontwikkeling van een product werken is ontzettend leuk. We hebben een brede kennis van materialen en technieken, kunnen overal over meepraten en het proces van idee tot productie aansturen.”

“In mijn werk ben ik een perfectionist, Ik wil een product altijd beter maken. Daar kan ik onrustig van slapen en wakker worden met een oplossing. Waar ik van droom? Iets met beweging… Een nieuw soort versnellingsbak voor een sportauto ontwerpen. Of de carrosserie en de veerophanging.” Iets met beweging, het zat er bij Wouter al vroeg in en nog steeds. “Kiten, in Bloemendaal, Zandvoort of Wijk aan Zee. Spullen in de auto en gaan. Of motorrijden, ik heb een Kawasaki allroad, gewoon voor de leuk.