Ron

Ron

Owner

“Nu heet het dyslexie, vroeger was je gewoon lui.” Ron is van de praktijk, sleutelde al jong aan auto’s. Nu is hij al ruim 26 jaar de trotse eigenaar van Teklab. “We ontwikkelen hi-tech producten. Iemand heeft een elektronicabehuizinkje nodig en dat blijkt dan later onder een Formule 1 racewagen te hangen. Zo hebben we heel veel producten ontwikkeld, je komt ons echt overal tegen. Ja, we hebben in de afgelopen 26 jaar een sterke reputatie opgebouwd.

Produceren doet Teklab ook. “We begeleiden en contoleren het proces, maar het produceren gebeurt grotendeels buiten de deur, door onze toeleveranciers. De combinatie ontwikkelen en produceren is belangrijk voor ons. Het verdienmodel is anders – een lager uurtarief en een kleine marge op de producten – maar het zorgt voor continuïteit en we kunnen onze toeleveranciers betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De kennis en ons netwerk, dat maakt Teklab bijzonder.”

Opdrachtgevers komen bij Teklab voor creativiteit én onze technische en mechanische expertise. Productontwikkeling gaat om vrijheid. Vrijheid in je hoofd en in je doen. Je moet mensen richting geven en daarna vrijlaten. We proberen hier iets creatiefs te doen, als je dat heel strak inkadert gaat het niet functioneren.” Ron praat gepassioneerd over zijn bedrijf én over zijn mensen. “Erwin, Wouter en Bas zijn ervaren productontwerpers, creative engineers met ieder een unieke achtergrond en kennisveld.”

“Mike is de jonge hond binnen Teklab. Fris en origineel. Ronald tenslotte, is verantwoordelijk voor marketing en sales. We hebben bijna geen verloop en áls mensen weggaan komen ze vaak later weer terug. Ja, daar ben ik best trots op. Het gaat niet om het gereedschap, maar om de kennis die we samen hebben. Zelf heb ik een sturende rol. Ik heb geen titel op mijn visitekaartje staan, geen CEO of manager. Technisch directeur, dat komt nog het dichtst in de buurt.”

En ondernemer, dat wordt duidelijk als je met Ron praat. Innoveren zit in zijn DNA. “We waren 20 jaar geleden koploper met 3D CAD tekenen, dat was toen onderscheidend. Nu schreeuwt iedereen dat van de daken. We moeten vooruit bewegen, nieuwe ontwikkelingen adopteren, onze kennis en creativiteit gebruiken. Stilstand is achteruitgang.” Het zal de sporter in hem zijn. Hardlopen, wielrennen, schaatsen. Ron heeft het allemaal gedaan en nog steeds. “M’n lijf wordt ouder, maar de drive is er nog steeds.”