Erwin

Erwin

Senior projectlead / Creative engineer

“Ik kijk graag mee, wil weten hoe het zit. Vanuit analytisch denken het probleem aanvliegen. We overleggen veel, ad hoc en structureel. ISO-9001 voor engineering, daar zijn we als bedrijf mee bezig. Voor productie hebben we dat al.” Erwin is senior projectmanager en creative engineer. “Een dubbelfunctie, dat kan bij Teklab. Veel oud-studiegenoten zijn daar jaloers op. Die werken bij grote corporates, hebben die keuze wel moeten maken.”

“Bij mij ligt de nadruk op projectmanagement, maar productontwerp doe ik ook nog veel en graag.” Erwin studeerde in Delft en ging voor zijn stage 3,5 maand naar Tanzania. “Aan de voet van de Kilimanjaro, een opleidingscentrum voor prothesemakers vanuit heel Afrika. Ik heb daar gewerkt aan een protheseknie voor mensen met een bovenbeenamputatie. Praktisch en gemaakt van lokale materialen. Een bijzondere ervaring. Ik ben daar als mens gegroeid en in Nederland was het leven gewoon doorgegaan.”

Aan het werk dus. Eerst bij CHL Netherlands, producent van radarantennes voor luchthavens en scheepvaartverkeer. Positie bepalen. Met die kennis is Erwin gestart als ondernemer. “Een nieuw product. Toeristische info op locatie, met behulp van een pda en gps. De pilot was voor Haarlem, daarna was het zoeken naar een afzetmarkt en investeerders. Helaas werden we ingehaald door de techniek. Jammer, maar ontzettend veel geleerd.” Die kennis en ervaring deelt Erwin graag met de opdrachtgevers van Teklab.

“Inmiddels 14 jaar, ik ben met Teklab meegegroeid. Ik vind het vooral leuk om met allerlei partijen aan tafel te zitten en dingen voor elkaar te krijgen. Samen de puzzel compleet maken, een product bedenken en maken. Dat begint met de vraag.” Erwin geeft een voorbeeld. “Wil je water in de keuken? Dan kan ik daar een heel systeem voor bedenken, maar ik kan ook een fles water neerzetten. Wat is je vraag? Ik help opdrachtgevers graag om dat helder te krijgen.”

“Zo gedetailleerd mogelijk. Duidelijk zijn over kosten en het te verwachten tijdspad. Vervolgens begint het creatieve proces. Samen met collega’s én op de fiets naar kantoor of thuis. Heerlijk. Even alles loslaten en mijn gedachten ordenen. Het gebeurt vaak dat ik thuis in Lisse een schetsje maak. Bedenken en maken, samen met collega’s en leveranciers. Sparren, overleggen, zoeken naar de juiste inkooponderdelen en de projectmatige vinger aan de pols houden. Het hele traject en ieder project is anders, dát is wat werken bij Teklab zo interessant maakt.”