Sterk productontwerp begint met de conceptschetsen
07-mrt-2022

Sterk productontwerp begint met de conceptschetsen

Sterk productontwerp begint met de conceptschetsen

Visualisatie

Het conceptuele deel van productontwerp wordt veelal ondersteund met handmatige of CAD schetsen. Dergelijke conceptschetsen om een product idee voor te stellen, te pitchen of als overlegbasis zijn daarbij eigenlijk onmisbaar. Veel beter dan woorden alleen.

Heb je hulp nodig om je product idee te visualiseren of om eerste vormgevings-ideeën te krijgen of je merk/product range met een nieuwe sterke vormgeving of beeldtaal te “branden” dan kan het team van TEKLAB je daar prima mee ondersteunen.

De visualisaties helpen op vele fronten. Als voorbeelden:

  • je idee pitchen voor innovatie subsidies of om kapitaal aan te trekken
  • overleg met leveranciers over eventuele productie en productiewijzen
  • als basis om over het project te brainstormen met je team en potentiële klanten
  • soms ook al als teaser inzetbaar naar je toekomstige klanten (maar ben daar heel voorzichtig / selectief mee)

Je product is herkenbaarder en differentieert zich sterker van andere merken als het specifieke stijlelementen heeft. Soms zorgt dat voor een hogere kostprijs of een duurder gereedschap, maar dat hoeft lang niet altijd. Vorm volgt functie blijft een krachtig uitgangspunt, maar de meerwaarde van een visueel sterk en herkenbaar product en de uitstraling daarmee, mag zeker niet onderschat worden.

Aan de slag!

Wil je weten wat de engineers van TEKLAB voor jouw idee of project kunnen betekenen? Maak dan een informatieve afspraak met Thijs ( sales engineer).

TEKLAB| Inspired engineers