Reverse engineering, het waarom.
09-apr-2020

Reverse engineering, het waarom.

Reverse engineering, het waarom.

blank

Bij productontwikkeling wordt regelmatig gebruik gemaakt van reverse engineering. De redenen zijn verschillend.

Het gaat vaak om een product waarvan geen tekening of 3D bestand (meer) is, voor product-documentatie, of een onderdeel of product is tijdelijk niet leverbaar maar wel noodzakelijk, of men wil een concurrerend product analyseren.

Als een bestaand product opnieuw in 3D getekend wordt, kan er ook meteen gekeken worden naar optimalisaties, samenhangend met productie-aantallen, materiaal-ontwikkeling en productie-mogelijkheden.

Een onderdeel van een oudere machine of apparaat dat niet meer gemaakt wordt, in 3D CAD tekenen en in ene klein aantal maken. De opties van 3D printen worden steeds beter en kunnen zo benut worden.

Bij analyse van concurrerende producten gaat het vooral om het leren en begrijpen waarom zij het op een bepaalde manier hebben gedaan. Kopiëren heeft geen zin, dan loop je al direct achter. Ook intellectueel eigendom speelt een belangrijke rol.

Interesse in reverse engineeringsmogelijkheden of wilt u een eigen product verder optimaliseren, neem dan contact op: bel 023 529 6021 of meld u aan via onze website.

TEKLAB, inspired engineers