Binnen fietsen, met buitengevoel
Truebike

Binnen fietsen, met buitengevoel

Het product

Truekinetix met de Truebike, de eerste gerobotiseerde indoor racefiets. 

De vraag van de klant / opdrachtgever

De klant Truekinetix had een idee, om een baanbrekende, gerobotiseerde,  indoor racefiets te ontwikkelen, die qua trap-weerstand het gevoel geeft van  buitenfietsen. Deze Truekinetix indoor racefiets heet dan ook de TRUEBIKE. De vraag aan TEKLAB was dit ontwerp mee te  ontwikkelen met de nadruk op de mechanische kant en ook een deel van de prototyping te verzorgen. 

De gekozen oplossingsrichting

TEKLAB heeft al diverse projecten voor de fitness en –sport industrie mee-ontwikkeld, waaronder de Powerplate, de Powerbike  en de eigen Reflex Training Bike ( RTB). De ervaring opgedaan in deze eerdere projecten kwamen goed van pas bij dit nieuwe project .   

Bij een indoorfiets is een geruisloze werking  van groot belang, omdat je binnen fietsend alle mechanische geluiden hoort.  Het ontwerp, de gekozen materialen en toleranties spelen hierbij een grote rol.  TEKLAB heeft nauw contact met alle partijen om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Naast de mede-ontwikkeling van het product heeft TEKLAB  Production aansluitend voor een deel van de 0-serie de productie en uitbesteding  gerealiseerd. 

Het resultaat

Een fraai vormgegeven indoor race-fiets van topkwaliteit, met een minimum aan mechanisch geluid, die de rijder tijdens gebruik een zeer realistische trainingservaring biedt.

Truekinetix heeft met de TRUEBIKE al een aantal schitterende prijzen gewonnen waar onder de  Dutch Sports Innovation Award 2019 en de Bike Motion Benelux Award 2019.

De TEKLAB touch

TEKLAB heeft haar kennis er ervaring gedeeld met TRUEKINETIX  om snel de eerste prototypes te kunnen maken en testen. Met TEKLAB Production is zo snel mogelijk ingespeeld op kleine optimalisaties  die invloed hadden op de verschillende maakdelen. Ook in de realisatie van de productie van de eerste productieserie heeft TEKLAB Production een flinke bijdrage kunnen leveren.