Monphill´s, retractable cosmetica kwast.

Monphill´s, retractable cosmetica kwast.

Monphill´s

Een retractable cosmetica kwast.

De uitdaging

Ontwikkel een handige en fraai vormgegeven make-up-kwast met houder, waarbij de kwast geen cosmetica sporen achterlaat bij het opbergen in een handtas, lade of beautycase.  Het product is een eerste deel van een productlijn van verzorgings –en cosmetica producten.

De gekozen aanpak

Bij dit project komen alle productontwikkelings-fasen aan bod.  Van onderzoek en strategie, via conceptontwikkeling en engineering naar prototyping, testen en productie-gereed maken.

 

Onderzoek en strategie

De opdrachtgever is goed bekend met de cosmetica markt en is zeker van de behoefte aan een dergelijk product.  Het onderzoek toonde aan dat er nog geen concurrerend product bestaat in die vorm.

 

Ideation en conceptontwikkeling

Als basisidee gaat het om een retractable kwast –houder met een gebruiksvriendelijke kliksluiting. Het gebruik moet intuïtief en simpel zijn.

 

Engineering

Van de gemaakte concepten is 1 versie gekozen die gedurende het traject steeds verder geoptimaliseerd is. De maakbaarheid, het assemblagegemak en de gewenste kostprijs spelen in die fase de hoofdrol.

 

blank

 

Prototyping

Hiervoor zijn de verschillende onderdelen 3D geprint en zijn de overige deels metalen onderdelen uitbesteed. De prototypes werden door de opdrachtgever gebruikt, om de beoogde klanten en gebruikers te laten testen en zo snel feedback te krijgen.

 

Engineering; iteratie-fase

In deze iteratie-slag is de ontvangen feedback  van de gebruikers, klanten, opdrachtgever, samen met onze eigen ervaringen gecombineerd, en zijn de aanpassingen doorgevoerd . Vervolgens is de productie-documentatie volledig gemaakt voor de verschillende onderdelen, waarmee de leveranciers direct aan de slag konden.

 

Productie-voorbereiding

Voor de kunststof onderdelen is voor dit project gekozen om via onze China productie-partner de matrijzen daar te laten maken, aangezien ook de massaproductie van de onderdelen daar zal plaatsvinden.  TEKLAB is hierbij voor de opdrachtgever wel steeds de partij die het project technisch volgt en beoordeelt totdat het product definitief wordt vrijgegeven voor productie.

 

blank

 

Promotie, verpakking en financiering

Voor dit project zijn ook een aantal fotorealistische renders gemaakt. Deze zijn toegepast in pre-promotie, in het verpakkingsconcept en voor crowdfunding.

blank

Eindresultaat en start van productlijn

Bij een cosmetica product is imago en uitstraling  van heel groot belang. Voor dit project is dat gecombineerd met intuïtief gebruiksgemak en functionaliteit. Een mooi voorbeeld van de integratie van eisen. Het fraaie logo en verpakkings-concept van hun reclamebureau, maakt het helemaal af.

 

Een echte eyecatcher als start van een mooie nieuwe productlijn.  James van MonPhills

 

TEKLAB |  Inspired engineers