Goed geprogrammeerd
Custom fixture voor printplaten

Goed geprogrammeerd

Het product

Een maatwerk fixture voor het testen en programmeren van printplaten.

De vraag van de klant/opdrachtgever

Maak een volledig op maat gemaakte fixture, een apparaat dat consistente tests kan uitvoeren, zodat onze printplaat op een betrouwbare manier geprogrammeerd en getest kan worden.

De gekozen oplossingsrichting

TEKLAB heeft gebruik gemaakt van een standaard inkoop component en deze volledig aangepast naar de wens van de klant. De inlegplaat is CNC gefreesd in onze eigen werkplaats en de aandrukarm is door ons passend gemaakt op de printplaat.

Het resultaat

Een fixture waarin de printplaat perfect past en op een rechte en gelijkmatige manier wordt aangeduwd door de aandrukarm. Onze klant kan nu garanderen dat elke printplaat volgens hun kwaliteitseisen wordt uitgeleverd. Desgewenst kan er een led tester gemonteerd worden. Om te zorgen dat de fixture tijdens het programmeren gesloten blijft kan een magneet bevestigd worden.

TEKLAB touch

Met behulp van de transparante afdekkap wordt voorkomen dat men tijdens het programmeerproces bij de printplaat kan komen. Op deze manier wordt het proces niet verstoord, en kun je niet bij contacten komen, wat voor een stuk veiligheid zorgt.