Mijn voorraad aanpassen, welke hordes kom ik dan tegen ?
12-jun-2020

Mijn voorraad aanpassen, welke hordes kom ik dan tegen ?

Mijn voorraad aanpassen, welke hordes kom ik dan tegen ?

Flexibiliteit in productie, klantspecifiek produceren, made to order, modulaire producten en onderdelen, veeleisende klanten, allemaal bekende termen en situaties voor de maakindustrie. Hoe verhoudt zich dat tot voorraadbeheer, korte levertijden, kostprijs en efficiency ?

Uitdagingen genoeg dus. Op naar de oplossingen.

Er zijn steeds meer mogelijkheden om flexibel te produceren, zoals met Additive Manufacturing / 3D printing, maar soms moet je toch gewoon grotere aantallen laten maken om je kostprijs-doel te halen. Door daar bij het ontwerp al slim rekening mee te houden, kun je daar op inspelen.

Soms ontkom je er niet aan om een modificatie aan een bestaand onderdeel te doen om de voorraad toch nog te kunnen gebruiken. Minder afval, meer ruimte en mogelijk ook tijdswinst .

In TEKLAB Productontwikkeling krijgen we regelmatig de vraag om in dat proces mee te denken, en met TEKLAB Production kunnen we in veel gevallen helpen om die flexibiliteit te realiseren.

www.teklab.nl | www.teklabproduction.nl

Is deze situatie ook in uw bedrijf van toepassing en zoekt u naar oplossingen, kom dan eens overleggen ! Bel, mail of kom even langs; het kan weer !

TEKLAB, Inspired engineers

#ontwerp #efficiency #modificatie