Materiaalgebruik en de invloed van designers
12-dec-2022

Materiaalgebruik en de invloed van designers

Materiaalgebruik en de invloed van designers

Van bron naar bron?

Ben jij een producent van fysieke producten? Waar sta jij in je analyse en voorbereidingen om je producten klaar te stomen voor de nieuwe tijden?

Bewustwording

De druk op designers en producenten van producten wordt steeds groter om heel bewust om te gaan met de steeds schaarser wordende grondstoffen. Op welk wijze kan ik mijn product ontwerpen en maken met een minimaal gebruik van grondstoffen en energie en wat is de milieubelasting daarvan. Hoe zit het met de levensduur, recyclebaarheid, demontage-gemak en reparatie-gemak?

Evalueren bestaand ontwerp

Bij producten met een langere levenscyclus komt er toch druk op de fabrikant om al sneller aanpassingen door te voeren. Hierbij gaat het dus om te bekijken hoe een bestaand product en tooling toch aangepast kan worden aan de wensen en eisen van de markt en de wetgeving. Dit kan best ingrijpend zijn en kan het toch noodzakelijk maken om sneller tot vernieuwing over te gaan. Dit zal per product en markt ook anders zijn.

Nieuw ontwerp en productie

Bij een compleet nieuw productontwerp kan al direct rekening gehouden worden met de wensen en eisen op dit gebied. De wens om een bepaald materiaal toe te passen heeft veel invloed op de mechanische eigenschappen en het ontwerp. Voeg daaraan toe de wensen op het gebied van levensduur, energiegebruik, demontage -en reparatiegemak, recyclebaarheid en de uitdaging is compleet!

Complexe materie

Het team van TEKLAB gaat graag deze uitdagingen graag met je aan, om met slimme oplossingen deze veelheid van eisen te integreren in een praktisch uitvoerbaar totaalconcept.

Kennis maken

Plan een gesprek in met Thijs (sales-engineer) of bel meteen even: Contactknop.