Je eigenwijze idee laten vertalen naar een echt product.
17-apr-2023

Je eigenwijze idee laten vertalen naar een echt product.

Je eigenwijze idee laten vertalen naar een echt product.

Nieuwe ideeën van vastberaden ondernemers maken het verschil.  Anders kunnen en willen denken, je ideeën durven te delen om concepten nog beter te maken en dan de vasthoudendheid tonen om het tot uitvoering te (laten) brengen.

Vernieuwing vraagt om durf.

De mooie termen liggen voor het oprapen. Baanbrekend, disruptief, vooruitstrevend, revolutionair, vernieuwend,  innovatief en ga zo maar door. Maar echt baanbrekend is zeker niet elk idee, en dat hoeft ook niet altijd. Vaak gaat het juist om een relatief kleine verandering, aanpassing of idee, of een nieuwe toepassing  van bestaande technologie, waarvan je later denkt en hoort, waarom is dat nooit eerder bedacht ?!

Het risico moet wel zoveel mogelijk worden ingeperkt, en dat maakt de onderzoeks-en strategie-fase zo belangrijk. Die fases gaan vooraf aan de concepting fase en leggen dan de basis, samen met je pakket van eisen.  Een goed business model blijft de basis voor elke nieuw project!

Concepting

Het omzetten van het idee naar een tastbaar model is een intensieve en creatieve fase waarin al  veel aspecten van het product naar voren gaan komen. Wij gaan je daarbij flink wat vragen stellen om een goeie start te maken. Materiaalkeuzes en productiewijzen spelen in ons achterhoofd al mee, maar spelen in deze fase nog geen hoofdrol. Dat beperkt de creativiteit teveel. Eerst een goed concept opzetten met snelle schetsen en zo mogelijk toewerken naar een goed, maar eenvoudig prototype (MVP) om mee te testen en reacties te krijgen.

Ervaring

Als TEKLAB hebben we al 100 plus projecten voor klanten mogen uitvoeren, en met die ervaring  kunnen wij onze meerwaarde leveren. In de onderzoek en strategie-fase, en zeker ook in de ideation en concepting fase.  Ervaring gecombineerd met creativiteit, en met de kennis van maakbaarheid.

Samen aan de slag

Zorg dus voor een sterke start van je project en maak al vroeg een eerste afspraak met TEKLAB!  Wij  houden van uitdagingen en gaan je meteen voorzien van substantiële  feedback  en denken mee in oplossingen.  Voor kleine en grote projecten.  Neem snel contact op.  Bel onze sales-engineer Thijs 023 529 60 21 of  volg de Contact link om online een afspraak in te plannen.