Hoe gaat mijn bedrijf Additive Manufacturing ( AM ) inzetten in de toekomst ?
07-jul-2020

Hoe gaat mijn bedrijf Additive Manufacturing ( AM ) inzetten in de toekomst ?

Hoe gaat mijn bedrijf Additive Manufacturing ( AM ) inzetten in de toekomst ?

Waarschijnlijk biedt AM aan vrijwel alle (maak)bedrijven nieuwe mogelijkheden. Het is zaak om in je analyse voldoende afstand te nemen van de bestaande processen en echt na te denken over mogelijke nieuwe bedrijfsmodellen. De mogelijkheden van AM nemen snel toe. Als ondernemer neem je een voorsprong door in een vroeg stadium na te denken over de mogelijkheden voor je eigen bedrijf en producten en de AM markt te gaan verkennen.

Aspecten in keuze voor Additive Manufacturing

Een aantal aspecten die daarbij een rol spelen zijn:
– klant specifieke producten maken in kleinere aantallen ( vorm, kleur, materiaal), korte levertijd, lokaler produceren, lagere voorraad, minder transport.
– Nieuwe producten op de markt testen om de behoefte te peilen en nog aanpassingen te kunnen doen op basis van feedback.
– Of onderdelen die niet meer besteld kunnen worden toch weer zelf gaan maken met AM.

Klantgericht mee-denken

Verplaats u in de huid van mogelijke klanten van uw producten. Zijn zij bereid een hogere prijs te betalen als zij een unieker product ontvangen ? Hebben zij vaak behoefte aan uw bestaande producten met wat aanpassingen ? Welke invloed gaat dat hebben op uw interne organisatie ?

Gaan een aantal van uw klanten u wellicht vragen om de product-tekeningen, het design, om daarna de onderdelen zelf op locatie en in de benodigde aantallen met AM te maken ? Welke prijs-strategie is daarbij nodig en hoe staat het met IP en design rechten ? Welke rol speelt Blockchain daarin ?

Veel vragen en veel mogelijkheden.

Bij een deel van de vragen kan TEKLAB zeker van dienst zijn. Vooral op het gebied van productontwikkeling, 3D CAD en het meedenken over aanpassingen aan productontwerp om
producten (nog) geschikter te maken voor Additive Manufacturing ( AM).

Bel: 023 529 6021 of email naar: info@teklab.nl

TEKLAB, inspired engineers