GoPro met de Belly Mount
27-sep-2013

GoPro met de Belly Mount

GoPro met de Belly Mount

BellyMountHet ontwikkelen van nieuwe producten gebeurt niet alleen binnen de muren van TEKLAB, maar ook daarbuiten. Na werktijd en in het weekend hebben onze medewerkers uiteenlopende hobby’s en hobby projecten. Zo ook Wouter Kaan. Wouter is bij TEKLAB creative product engineer en in zijn vrije tijd regelmatig in de zee te vinden met zijn kite of in het bos op zijn mountainbike.

Tegenwoordig kunnen deze spectaculaire sporten sensationeel in beeld worden gebracht met behulp van de GoPro. De GoPro is een waterdichte camera (formaat luciferdoosje) waarmee je kunt filmen en fotograferen. De camera is vooral populair bij de ‘extreme sports’. Dus ook bij Wouter. Echter met de GoPro alleen, werden de beelden niet zo scherp en stabiel als hij wilde. De reden voor hem voor het zelf produceren van de ‘Belly mount’, een houder voor de GoPro, die volledig voldoet aan zijn wensen. Na inspiratie opgedaan te hebben bij bestaande houders is Wouter aan de slag gegaan om een zogenaamd harnas te maken. Met behulp van een naaimachine en een freesbank vervaardigde Wouter binnen enkele uren het eerste prototype van de Belly mount. Hiermee wordt de GoPro ter hoogte van de buik gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat de GoPro stiller hangt en de beelden daardoor strakker zijn in tegenstelling tot montage op een trillend mountainbike stuur. Hij monteert nu de GoPro op zijn kite of mountainbike en kan zo de meest fantastische filmpjes creëren. Met zijn creativiteit, vindingrijkheid en tijd heeft hij een product ontwikkeld om trots op te zijn!

Interesse of wil je meer weten over de Belly mount?

Laat het ons weten op 023 529 60 21 of stuur ons een e-mail. Vind je dit artikel waardevol of interessant voor je netwerk of volgers, deel het dan eenvoudig via LinkedIn.