Bedieningsgemak en vormgeving; inspelen op de gebruiker
27-okt-2021

Bedieningsgemak en vormgeving; inspelen op de gebruiker

Bedieningsgemak en vormgeving; inspelen op de gebruiker

Productbeleving

Als eindresultaat van het productontwerp wil je dat de gebruiker van het product er helemaal blij en tevreden mee is. De ergonomie van een product speelt in die beleving een hele belangrijke rol.

Gebruiksgemak

Een product dat alleen functioneel goed werkt,  is zeker niet meer voldoende.  Het intuïtieve gebruiksgemak en de handige toepassing van een product speelt een belangrijke rol, en heeft ook een grote invloed op de uiteindelijke  “looks” van het product.

Testen, testen …

Als productontwerpers denken we met je mee bij de start van het project om heel duidelijk te krijgen hoe het product in de hele keten gebruikt wordt, en hoe je daar met je productontwerp op in kunt spelen.  In de praktijk blijkt elke keer weer dat de gebruikers toch net anders met een product omgaan dan je van tevoren inschat. Goed vooronderzoek met prototypes is essentieel.

Veel aspecten gaan daarna de revue even passeren, zoals veiligheid, robuustheid, expertise niveau, gebruiksintensiteit, gebruiksfrequentie, binnen/buiten, klimaat, gewicht, afleesbaarheid, draagbaarheid, verplaatsbaarheid, duurzaamheid en nog veel meer.

Keten-ontwerp

Net noemde ik al het belang van het bekijken van het gebruik van het product in de hele keten.  Dan kun je optimaal inspelen op de productiewijze, assemblage, verpakken, uitpakken, monteren, combineren, bedienen, onderhouden, repareren, recyclen of hergebruiken. Natuurlijk ligt de focus op het deel waarbij de gebruiks-intensiteit het hoogste is.

Deel je uitdagingen in productontwikkeling met ons team bij TEKLAB.  We horen graag over je project en geven snel aan wat we voor je kunnen doen !

Bel direct: 023 529 6021   of email naar ronald@teklab.nl

TEKLAB | Inspired engineers